Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήρθε σε άμεση συνεργασία με την ΜΚΟ «Safe Water Sports» (SWS) υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας που στόχο έχει την μείωση των ατυχημάτων, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα ασφάλειας σε όλες τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που διεξάγονται στη θάλασσα

Η συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη από τον διευθυντή Λιμενικής Αστυνομίας Αρχιπλοίαρχο Βασίλειο Μάμμη και εκ μέρους του SWS από τον πρόεδρο Παναγιώτη – Μιχαήλ Πασχαλάκη.

Από πλευράς του SWS η συμφωνία προβλέπει διάθεση λογισμικού εφαρμογών για τη μηχανογραφική υποστήριξη των επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος, με στόχο την καταγραφή, οργάνωση, προβολή και παρακολούθηση των επιχειρήσεων αλλά και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο των θαλάσσιων σπορ και μέσων αναψυχής, των παραλιών.

Η web εφαρμογή, αποτελείται από δύο τμήματα με σαφώς προσδιορισμένα δικαιώματα χρηστών. Το ένα τμήμα της web εφαρμογής, διατίθεται για αποκλειστική χρήση της διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας και των Λιμενικών Αρχών, όπου καταχωρούνται και υφίστανται επεξεργασία στοιχεία από χρήστες του Αρχηγείου του Λιμενικού.

Από την διαδικασία αυτή, επιτυγχάνεται ο έλεγχος των επιχειρήσεων, καθώς και της αστυνομικής δραστηριότητας των Λιμενικών Αρχών.

Το δεύτερο τμήμα του application, είναι προσβάσιμο από χρήστες του μη SWS, καθώς και από απλούς χρήστες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για μέρος των καταχωρηθέντων στοιχείων, με σκοπό την πληροφόρηση και ευαισθητοποίησή τους στα θέματα που περιλαμβάνονται σε αυτή, καθώς και τη διασφάλιση της ατομικής τους ασφάλειας για την δραστηριοποίησή τους στα θαλάσσια σπορ και στα θαλάσσια μέσα αναψυχής.