Χουντής σε Μοσκοβισί: Προσπάθεια να αποκρυβούν οι ευθύνες για την προσφυγική κρίση

«Τα ευχολόγια των G20 και της ΕΕ δεν πείθουν πια κανέναν»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:26
13/09/2016
Χουντής σε Μοσκοβισί: Προσπάθεια να αποκρυβούν οι ευθύνες για την προσφυγική κρίση
loading

«Στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των G20 επαναλαμβάνονται η πίστη στα δόγματα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και η υπόσχεση, τα ευχολόγια, ότι αυτή η παγκοσμιοποίηση θα λειτουργήσει σε όφελος όλων των λαών, όλων των χωρών», επισήμανε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των G20.

Ο κ. Χουντής προσέθεσε ότι «γίνεται μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποκρυβούν οι ευθύνες για την προσφυγική κρίση, για την αστάθεια στη Μέση Ανατολή, για τα οικονομικά προβλήματα, για τη φτώχεια σε πλούσιες και φτωχές χώρες, για την περιβαλλοντική κρίση».

Απευθυνόμενος στον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, υπογράμμισε ότι τα μεγάλα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι κυρίως ευρωπαϊκά προβλήματα και «αιτία είναι οι δικές σας πολιτικές, οι πολιτικές της λιτότητας, της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της περικοπής των δημοσίων επενδύσεων και δαπανών».

«Είναι πολιτικές αναπαραγωγής της ανεργίας, και της διαρροής εγκεφάλων από τις φτωχές χώρες προς τις πλουσιότερες. Αυτή είναι η πολιτική την οποία εισπράττει και η Ελλάδα», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ.

Ολοκληρώνοντας δε τόνισε: «Τα ευχολόγια λοιπόν, των G20 και της ΕΕ, περί εξανθρωπισμού του καπιταλισμού, δεν πείθουν πια κανέναν».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει