Ποτάμι: Άνθρωποι και τόποι αβοήθητοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Είναι απασχολημένη με αλλότρια και αφήνει τις καταστροφές να τις διαχειριστούν οι φυσικοί νόμοι»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:49
07/09/2016
Ποτάμι: Άνθρωποι και τόποι αβοήθητοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
loading

«Σήμερα με τις πλημμύρες είχαμε θύματα. Χθες με τις πυρκαγιές χάθηκαν περιουσίες, το περιβάλλον υπέστη ανεπανόρθωτη καταστροφή. Μια συντεταγμένη Πολιτεία θα έπρεπε να έχει δώσει στην Πολιτική Προστασία τη σημασία που της αρμόζει για να προστατεύσει τις ζωές των πολιτών της», επισημαίνει το Ποτάμι σε ανακοίνωση του σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των πλημμυρών που έχουν πλήξει την χώρα.

Και συμπληρώνει: «Θα έπρεπε να:

  •  έχει απλουστεύσει και, κατά το δυνατόν, αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες που ακολουθούνται για να ληφθεί μια απόφαση (πρωτόκολλα)
  •  έχει μεριμνήσει για τη διαρκή επικαιροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου, προσαρμόζοντάς το στα καλύτερα παραδείγματα άλλων χωρών
  •  έχει μια διαρκή μέριμνα για τις υποδομές
  •  φροντίζει για τη διαρκή κατάρτιση και ενημέρωση του ανθρώπινου δυναμικού των σχετικών υπηρεσιών.

Και το κυριότερο: Θα έπρεπε να έχει πληροφορήσει και ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, ώστε να μπορούν να συνδράμουν τις κρατικές υπηρεσίες στην προσπάθεια που τα στελέχη τους καταβάλλουν για να αντιμετωπίσουν μια φυσική καταστροφή. Γιατί η γνώση είναι προστασία.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απασχολημένη με αλλότρια, αφήνει τις καταστροφές να τις διαχειριστούν οι φυσικοί νόμοι. Άνθρωποι και τόποι αβοήθητοι, κάποιες επισκέψεις κι ανακοινώσεις εντυπωσιασμού (όπως, λίγο ως πολύ, γινόταν πάντα) πιστοποιούν ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τίποτα. Ανίκανη κι ανάλγητη περιμένει την εκτόνωση των φυσικών φαινομένων και την αυτο-οργάνωση των τοπικών κοινωνιών για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές.

Κι από την άλλη, οι εργαζόμενοι στην πολιτική προστασία προσπαθούν με ελάχιστα μέσα να σώσουν ζωές και να βγάλουν μια άκρη μέσα στον κυκεώνα των αρμοδιοτήτων και των νόμων που διέπουν την εργασία τους.

Αλλά, για μια σύγχρονη πολιτική αντιμετώπισης των καταστροφών ούτε λόγος από την κυβέρνηση».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει