Την κατηγορηματική θέση σύσσωμης της κυβέρνησης ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, καθώς ο λαός δεν τις θέλει, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, ερωτηθείς σχετικά με τις συζητήσεις και τις απόψεις που εκφράζονται, για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, όπως αναφέρει σε άρθρο του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης,

Ο ελληνικός λαός «θέλει ομαλή πορεία για την χώρα κι αυτή η πορεία διασφαλίζεται με την ισχύ της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου», τόνισε ο κ. Μόσιαλος, ο οποίος επιπλέον κάλεσε την ηγεσία της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά να απαντήσουν αν επιμένουν στη θέση για πρόωρες εκλογές και πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

«Καλούμε την Κ.Ο. της ΝΔ να πάρει θέση για αυτό το ζήτημα. Τους εκφράζει αυτή η θέση;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει τέτοια κουλτούρα και κυρίως δεν την δείχνει η ηγεσία της ΝΔ».