Επίθεση στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινωνία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα στοιχεία για την ανεργία.

Συγκεκριμένα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργασίας της ΚΟ της της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «εάν η Κυβέρνηση και η προσκείμενη σε αυτήν ΑΥΓΗ έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν προσεκτικά τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων δεν θα πανηγύριζαν», καθώς «η ανάλυση των στοιχείων αυτών καταδεικνύει ότι οι απολύσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι περισσότερες από τις προσλήψεις, ενώ η μορφή των νέων προσλήψεων είναι κυρίως συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή/και εκ περιτροπής εργασίας και αφορούν νεότερους εργαζόμενους»

«Άνθρακες ο “θησαυρός”, κούφιοι και οι κυβερνητικοί κομπασμοί. Πανηγυρίζουν για αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν εργασία σε συνθήκες “γαλέρας”. Επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινωνία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με τις γνωστές μεθόδους τους», προσθέτει καταλήγοντας η κ. Χριστοφιλοπούλου.