Δρίτσας: Η γελοιότητα και η εκμετάλλευση τραγικών γεγονότων έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε ενημέρωση από τους λιμενικούς για τις ανακρίσεις στην Αίγινα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:29
19/08/2016
Δρίτσας: Η γελοιότητα και η εκμετάλλευση τραγικών γεγονότων έχει ξεπεράσει κάθε όριο
7
loading

«Η ανευθυνότητα, η γελοιότητα, η εκμετάλλευση τόσο τραγικών γεγονότων έχει ξεπεράσει κάθε όριο» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κληθείς να σχολιάσει τις φημολογίες που συνέδεαν κυβερνητικά στελέχη με την τραγωδία της Αίγινας αλλά και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

«Ανακαλύπτουν 48 ώρες μετά ανύπαρκτα πράγματα για να παρέμβουν σε ένα ζήτημα που δεν χωράει τέτοιες παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση σεβάστηκε απόλυτα όλους τους κανόνες. Και σεβάστηκε πάνω από όλα τον πόνο των ανθρώπων. Δεν έχει καμιά βασιμότητα οτιδήποτε απ’ ότι έχει λεχθεί. Πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις από γνωστά ή άγνωστα κέντρα με απίθανους ισχυρισμούς, κυριολεκτικά απίθανους, απολύτως ανυπόστατους», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Κ. Δρίτσας τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Αίγινα και είχα υποχρέωση να μεταβώ ως αρμόδιος υπουργός και για να εκφράσουμε την παρουσία της κυβέρνησης με τον πιο επίσημο τρόπο λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, ασχολήθηκα κυρίως με το ζήτημα του συντονισμού των δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος και κυρίως να συνεισφέρω όσο μπορούσα περισσότερο από το δικό μου διακριτό ρόλο στην αρωγή στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη ,στη διακομιδή των σορών, στην μεταφορά των τραυματιών, στην κάλυψη όλων εκείνων των αναγκών μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς για τα θύματα της θλιβερής τραγωδίας. Ζήτησα από τον λιμενάρχη και τον υποναύαρχο-διευθυντή της λιμενικής περιφέρειας Αττικής που είχε φτάσει στην Αίγινα, να με ενημερώσουν για την εξέλιξη των ανακρίσεων, δηλαδή ότι έχει τεθεί στην διάθεση των αρχών ο κυβερνήτης του σκάφους, ότι έχει αρχίσει η διαδικασία λήψης καταθέσεων. Η μόνη μου "παρέμβαση", αν είναι δυνατόν να θεωρηθεί παρέμβαση, ήταν να μη μείνει καμιά πτυχή αυτής της υπόθεσης ανεξερεύνητη. Πολύ περισσότερο που είχαν αρχίσει να τίθενται από μεριά δημοσιογράφων διάφορα ερωτήματα και διάφορες φήμες να κυκλοφορούν ότι άλλος ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους».

«Οι δικές μου "παρεμβάσεις" ήταν ακριβώς μόνο αυτές», ανέφερε ο κ. Δρίτσας και σημείωσε: «ζήτησα από τον κ. λιμενάρχη που προΐσταντο των ανακρίσεων και από τον υποναύαρχο να μην μείνει καμία πτυχή ανεξερεύνητη ,να τεθούν τα ερωτήματα και να αναζητηθούν οι πραγματικές απαντήσεις. Και αυτό έγινε με σχολαστικό τρόπο όλη τη νύχτα και τιμά το λιμενικό σώμα ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν όλη νύχτα και όλες τις επόμενες ώρες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar big ben

  Αν όσα ξεφουρνισε περί έμπειρου χειριστή και άλλες τέτοιες φαιδροτητες δεν είναι παρέμβαση που επηρεάζει την κρίση των ανακριτικών και δικαστικών αρχών τοτε τι είναι. Σαν τον ανεκδιηγητο Παπαδημούλη που ακόμα δεν είχαν εκδόσει πόρισμα οι εμπειρογνώμονες για το Μαυρικο και έσπευσε να βγάλει συμπέρασμα ότι τον "έκαψαν για να μην τους κάψει. Ποιός έχασε το μυαλό για να το βρουν οι θρασείς και ανόητοι Συριζαιοι.

 2. avatar kyrik

  Δεν μάς λές κ. Δρίτσα, στα πλαίσια του δικού σου διακριτού ρόλου ήταν και η δήλωση σου ότι ο παπούς χειριστής είναι έμπειρος χειριστής? Πού το ξέρεις?Μήπως είστε κολλητοί?

 3. OXI MONO AYTOI ΠOY ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΣΤΥΓΕΡΟ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 4 ΑΩΩΝ ΨΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΥΓΕΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΤΥΓΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΥΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΕΧΘΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

 4. avatar John Mprt

  Σωστό είναι ο υπουργός να βοηθήσει την αλήθεια, και να αφήσει τους σχολιασμούς και τις ερμηνείες κατά μέρος.

 5. avatar syriz haivan

  Πες τα μπαρμπα Θόδωρα...«Η ανευθυνότητα, η γελοιότητα, η εκμετάλλευση τόσο τραγικών γεγονότων έχει ξεπεράσει κάθε όριο» όπως είπες με τόση ειλικρίνεια και τόση επίγνωση...Πρώτη φορά υπουργός του κυβερνητικού θιάσου είπε τα πράγματα όπως έχουν...

 6. avatar Takis T

  Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην. Βλέπει η διαπλοκή πως χάνει την εξουσία και επιστρατεύει τα τελευταία της όπλα. Το ψέμα, τη συκοφαντία και την προπαγάνδα. Ο Σκάι και οι εντεταλμένοι παπαγάλοι ανέλαβαν τη βρώμικη δουλειά. Εις μάτην. Ο κόσμος τους έμαθε καλά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει