«Η ΝΔ εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά το ζήτημα με τις offshore εταιρείες», ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση, με την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή σήμερα ισχυροποιεί το νομικό πλαίσιο και ζήτησε από σύσσωμη την αντιπολίτευση να την υπερψηφίσει.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταθέσει την τροπολογία μπροστά στις έντονες αντιδράσεις, που προκάλεσε η διάταξη για την ίδρυση offshore εταιρειών από από πολιτικά πρόσωπα, είπε ότι δεν υπάρχει καμία υποχώρηση και επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει πιο δύσκολο το νομικό πλαίσιο για το «πόθεν έσχες», αλλά για την ίδρυση εξωχώριων εταιρειών.

«Το όλο σκηνικό στήθηκε με με βάση μια επικοινωνιακή λογική» είπε ο κ. Μπάρκας, πρόσθεσε ότι η ΝΔ εκμεταλλεύτηκε πολιτικά το ζήτημα με τη βοήθεια εφημερίδων που, όπως είπε, χαρακτηρίζονται «κίτρινες» από πάρα πολλούς, ενώ ανέφερε ότι ο προηγούμενος νόμος για τις offshore ήταν ασαφής με αποτέλεσμα να εκπίπτουν όλες οι υποθέσεις στα δικαστήρια.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τις επιπτώσεις που θα έχουν στα νοικοκυριά από σήμερα οι αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, ο κ. Μπάρκας σχολίασε πώς από τη στιγμή που οι δανειστές ζητούσαν αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος από το 13 στο 23%, η κυβέρνηση επέλεξε να μοιράσει όσο το δυνατόν δικαιότερα την επιβάρυνση, αυξάνοντας κατά μια μονάδα τον ΦΠΑ. «Δεν μπορούσαμε να ανεβάσουμε οριζόντια τον ΦΠΑ στο νερό και στο ρεύμα, γιατί είναι αναγκαίες προϋποθέσεις λειτουργίας ενός νοικοκυριού» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.