«Η Ελλάδα έσωσε το ΔΝΤ, ήταν χρεοκοπημένο και μπαίνοντας στο ελληνικό πρόγραμμα, να πω ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από το 2013», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο Mega η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, εκτιμώντας παράλληλα πως το ΔΝΤ «μαζί με τον Σόιμπλε, ο οποίος μιλάει στο δικό του ακροατήριο, θέλουν να παρατείνουν το πρόγραμμα».

«Υπήρχαν και οι διαρροές, που έδειξαν ότι παρατείνοντας την προθεσμία για να συμφωνήσουν, θα αναγκαστούμε να πάμε σε έξτρα μέτρα», ανέφερε η κ. Αυλωνίτου.

Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Τσίπρας σήμερα θα τηλεφωνήσει και θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το 2015 γιατί τότε, πραγματικά ήμασταν μόνοι μας. Αυτή τη στιγμή όμως έχουμε συμμάχους. Υπάρχουν συμμαχίες και με τη Γαλλία, και με την Ιταλία, και με την Πορτογαλία και με τον Γιούνκερ. Εδώ ο κ. Ντάισελμπλουμ βγήκε και είπε ότι προχωράμε, άρα λοιπόν δεν είμαστε μόνοι μας αυτή τη φορά. Ας τα βρουν το ΔΝΤ με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το πρόγραμμα προχωράει. Εγώ πιστεύω και είμαι αισιόδοξη ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα γίνει η αξιολόγηση γιατί κανέναν δεν συμφέρει», σημείωσε.