Στον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση ανατέθηκε η ευθύνη της εποπτείας της Ειδικής Γραμματείας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων.

Η σχετική απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ορίζει η σχετική απόφαση: «σκοπός της συγκεκριμένης γραμματείας είναι ο αποτελεσματικός συντονισμός, η επίβλεψη και η επιτάχυνση των ενεργειών του υπουργείου και των εμπλεκομένων φορέων, η διαχείριση των πόρων που αφορούν στο κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, η ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών και η νόμιμη μετανάστευση, η επιστροφή, η διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και η κοινή πολιτική θεωρήσεων, καθώς και η μέριμνα για τη διεξαγωγή του πολιτικού διαλόγου στους τομείς αυτούς. Επίσης, σκοπός είναι η αξιοποίηση λοιπών πόρων, συμπεριλαμβανομένων και των πόρων έκτακτης ενίσχυσης, που αφορούν στη διαχείριση μεταναστευτικών ροών και σε λοιπά μεταναστευτικά ζητήματα».