Αίσθηση και συζητήσεις προκαλεί η απάντηση που έδωσε ο ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας Γιώργος Καρατζαφέρης όταν ρωτήθηκε για τον γγ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

Σε ερωτήματα σχετικά με την Χρυσή Αυγή, ο κ. Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με πρώην βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως ο ίδιος δεν είναι φασίστας .

«Δεν είμαι φασίστας, αλλά δεν έχω ταμπού» τόνισε μιλώντας στο Star, επισημαίνοντας πάντως πως θα γίνει «face control» στο ποιοι θα έρθουν στο κόμμα του.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε ο τρόπος που μίλησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, τον οποίο χαρακτήρισε «πάρα πολύ καλό παιδί».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας επιχείρησε άνοιγμα στους φιλοβασιλικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Θα έβλεπα τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο σε ρόλο πρεσβευτή για την Ελλάδα».

Όπως είπε, εάν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, ο τέως βασιλιάς θα μπορούσε να έχει τον ρόλο πρεσβευτή, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερη επικοινωνία με χώρες που έχουν τη βασιλευομένη δημοκρατία ως πολίτευμα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του πολιτεύματος στην Ελλάδα.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, χαρακτήρισε «υψηλότατη πρόκληση» ενδεχόμενη συνεργασία με τον γιό του τέως βασιλιά, Νικόλαο, τον οποίο χαρακτήρισε «καλό παιδί με άριστες σπουδές». «Δεν υπάρχει έλληνας που δεν θα τον ήθελε για γαμπρό του» σημείωσε.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα, ενώ μιλώντας για τον πρωθυπουργό είπε πως «ο Αλέξης Τσίπρας ή θα σαπίσει ή θα αποδράσει».