Στην παραδοχή ότι οι «ατίθασοι» του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν ως στόχο να εφαρμοστεί ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, «ηττηθήκαμε, χάσαμε και συμβιβαστήκαμε» προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

«Όλοι οι ατίθασοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε έναν στόχο να δώσουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης και να πετύχουμε έστω ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης να το θέσουμε σε εφαρμογή όχι ως πρόγραμμα παροχών αλλά ως πρόγραμμα που στον πυρήνα του είχε μελετημένες ενίσχυσης της εσωτερικής ενεργούς ζήτησης ως τρόπο για το ξεπέρασμα της κρίσης. Χάσαμε, ηττηθήκαμε, συμβιβαστήκαμε, είναι προφανές», δήλωσε ο κ. Δρίτσας, σημειώνοντας ωστόσο πως «πετύχαμε καλύτερα από αυτά που θα μπορούσαν να πετύχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» και απ’ όσα προέβλεπε η πρόταση Γιουνκέρ, «αλλά αυτά δεν ήταν η πολιτική μας».

Μπροστά σε αυτό το δίλημμα, αν μετά από αυτή τη σκληρή εξέλιξη τα παρατάμε και φεύγουμε ή συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη, επισήμανε ο κ. Δρίτσας, απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό. Η εντολή ήταν συνεχίστε, να δώσετε τη μάχη, συμπλήρωσε.