«Πρώτη φορά τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης των Αθηνών μαζί με τις δημοσκοπήσεις πάνε να στήσουν τεχνητά αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και ανάμεσα σε δύο αρχηγούς, τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, που ομνύουν με φανατισμό ο ένας μεγαλύτερο από τον άλλο στην ανάγκη να εφαρμοστεί ένα και το αυτό καταστροφικό πρόγραμμα: το τρίτο μνημόνιο, που άλλωστε ψήφισαν από κοινού. Και μάλιστα ένα πρόγραμμα που είναι βαθύτατα απεχθές και μισητό από τον ελληνικό λαό».

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, από τη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας, όπου περιοδεύει από το πρωί και το μεσημέρι θα μιλήσει στους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «κακόγουστη και εμφανώς κωμικοτραγική παράσταση» η οποία «όμως, εμφανίζεται ως κυρίαρχη πολιτική εικόνα από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και ορισμένες δημοσκοπήσεις στη σύγχρονη αποικία, όπως έχουν καταντήσει την Ελλάδα, η οποία μέρα με τη μέρα εξαθλιώνεται οικονομικά και μετατρέπεται από τους κυρίαρχους της ΕΕ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων».

Συμπλήρωσε πως «ορισμένα μέσα ενημέρωσης και αρκετές στημένες δημοσκοπήσεις έχουν στόχο όχι μόνο να κατασκευάσουν μια ανύπαρκτη προγραμματικά δικομματική αντιπαράθεση, όπου στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ, είναι τώρα το νέο ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να περιορίσουν τη δυναμική της ΛΑΕ., ως της κατ’ εξοχήν δύναμης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον υπαρκτό μνημονιακό καπιταλισμό».

«Τσίπρας, Μητσοτάκης και η διαπλοκή, παλιά και νέα, ομονοούν στην ”ανάγκη” να εξαφανιστεί η ΛΑΕ από τα μέσα ενημέρωσης και να υποβαθμιστεί στις δημοσκοπήσεις» κατήγγειλε ο κ. Λαφαζάνης και προσέθεσε:

«Μπορεί μεταξύ τους όλοι αυτοί να τσακώνονται για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά ομονοούν στο να θάψουν το ενδεχόμενο μιας εναλλακτικής αντιμνημονιακής πορείας όπως ομονοούν στο να μην εμφανιστεί η δυναμική της ΛΑΕ. μέσα στην κοινωνία, την οποία βλέπουμε όπου και αν περιοδεύσουμε, όπως τώρα στη Μεγαλόπολη».

Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ακόμη, ότι «Τσίπρας, Μητσοτάκης και μαζί τους παλιά και νέα διαπλοκή, ξέρουν πολύ καλά ότι αν εμφανιστεί η κοινωνική δυναμική της ΛΑΕ θα πληγεί ανεπανόρθωτα, μέχρι εξαφανίσεως, κατ’ αρχάς ο ΣΥΡΙΖΑ, που το κατεστημένο θέλει να κρατηθεί, όπως-όπως, στην κυβέρνηση, μπας και κατορθώσει να περάσει τα μνημονιακά μέτρα για το ασφαλιστικό και φορολογικό και μετά να τον πετάξουν ως στημένη λεμονόκουπα» και « αν εμφανιστεί στις δημοσκοπήσεις η κοινωνική δυναμική της ΛΑΕ θα σαρωθεί ταχύτατα, με ρυθμό χιονοστιβάδας, συνολικά, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο Μητσοτάκης και όλο το μνημονιακό μπλοκ, που άλλωστε είναι μετέωρο και βλέπει το κοινωνικό έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του».

«Τα κατεστημένα μνημονιακά κέντρα, όμως, και η διαπλοκή, παλιά και νέα, σχεδιάζουν και λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Τον λαό που βρίσκεται στα μπλόκα και στους δρόμους. Το λαό που αγωνίζεται και είναι έτοιμος να χειραφετηθεί και να σαρώσει ένα σάπιο μνημονιακό πολιτικοοικονομικό σύστημα που αφανίζει τον τόπο υποδουλώνει τους πολίτες του και εξορίζει τη νεολαία μας», τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.