Αργά το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΦΕ του κόμματος, Γιάννη Τραγάκη, από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Η αιτία της μεγάλης καθυστέρησης, όπως ανέφερε ο κ. Τραγάκης, οφείλεται στο γεγονός ότι σε πολλά απομακρυσμένα μέρη της χώρας δεν υπάρχει φαξ με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι της ψηφοφορίας να αναζητούν φαξ για να στείλουν τα αποτελέσματα.

«Περάσαμε μια πολύ εξαντλητική νύχτα η οποία συνεχίζεται. Βάση καταστατικού, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βγαίνει από τα φαξ που μας στέλνουν οι εφορευτικές επιτροπές. Η ροή των φαξ συνεχίζεται και θα συνεχίζεται», εξήγησε.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει πως στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, στις 10 Ιανουαρίου, θα αναμετρηθούν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος έρχεται πρώτος σε ψήφους, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό μεγαλύτερο του 40% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποσοστό γύρω στο 30%. Ο κ. Τζιτζικώστας φέρεται να βρίσκεται λίγο πάνω από το 20%, με τέταρτο τον κ. Γεωργιάδη να πλησιάζει το διψήφιο.

Εντυπωσιακή ήταν η μαζική συμμετοχή των Νεοδημοκρατών που ξεπέρασε τις 400.000 ψήφους και από όλους τους υποψήφιους μεταφράστηκε ως μήνυμα της κεντροδεξιάς βάσης ότι «η ΝΔ είναι ζωντανή και ότι η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας δεν παίζει μόνος του στο πολιτικό σκηνικό».