Παρέμβαση για να μην προχωρήσει η ΝΔ σε δεύτερο γύρο εκλογών, εάν ο πρώτος υποψήφιος πλησιάζει το 50%, έκανε ο Γιώργος Βουλγαράκης, μέσω ανάρτησης στο Facebook.

«Θέλω να το πω από τώρα, που δεν γνωρίζουμε ακριβώς τα αποτελέσματα της εκλογής προέδρου στη ΝΔ. Έχω την άποψη ότι αν ο πρώτος (όποιος και αν είναι) πλησιάσει το 50% και η διαφορά του από το δεύτερο, είναι σημαντική, δεν θα πρέπει να πάμε σε δεύτερο γύρο», σημειώνει ο πρώην υπουργός και κατόπιν εξηγεί το σκεπτικό του:

«1) Διότι αν κάποιος πάρει μόνος του σχεδόν το 50% και όλοι οι άλλοι περίπου το ίδιο, θα αποτελεί πρόβλημα να εκλεγεί πιθανά ο δεύτερος, ως αθροιστική αντίδραση κορυφής στον πρώτο.

2) Διότι η περίοδος που θα ακολουθήσει θα είναι γεμάτη με θεωρίες συνωμοσίας και αυτό θα είναι πολύ κακό για τη ΝΔ.

3) Διότι δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα πάνε 400.000 άνθρωποι να ψηφίσουν για δεύτερη φορά και αυτό, επίσης , θα είναι πολύ κακό για τη ΝΔ.

4) Διότι αν υπάρξουν εντάσεις εξ αιτίας του διπολισμού, θα δημιουργήσουν ευρύτερα ψυχολογικά ρήγματα και

5) Διότι το κόμμα θα χάσει πολύτιμο χρόνο σε μια συγκυρία που δεν επιτρέπει αυτή την πολυτέλεια».

«Θα περίμενα συνεπώς, να υπάρξει μια δήλωση όλων, ότι συστρατεύονται με τον πρώτο και στηρίζουν τη επιλογή της βάσης», κατέληξε ο κ. Βουλγαράκης.

Θέλω να το πω από τώρα, που δεν γνωρίζουμε ακριβώς τα αποτελέσματα της εκλογής Προέδρου στη ΝΔ.Έχω την άποψη ότι αν ο …

Δημοσιεύτηκε από George Voulgarakis-Full στις Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.