Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται από το πρωί η ψηφοφορία για την ανάδειξη αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα της 22ας Νοεμβρίου, οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο ανάμεσα στους τέσσερις υποψήφιος: Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντική συμμετοχή του κόσμου στη διαδικασία. Υπολογίζεται πως μέχρι τις 11:00 περίπου 70.000 πολίτες είχαν ψηφίσει, ενώ εκτιμήσεις αναφέρουν πως η συμμετοχή ενδέχεται να ξεπεράσει τις 300.000.

nd2

nd3

Σε ανακοίνωσή της νωρίτερα, η Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε πως η εκλογική διαδικασία «ξεκίνησε και συνεχίζεται ομαλά, χωρίς να έχουν παρατηρηθεί τεχνικά προβλήματα».

nd4

«Καλούμε όλους τους Νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν στην κορυφαία εκλογική διαδικασία. Η εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι υπόθεση που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και καθορίζει το μέλλον του τόπου», πρόσθεσε.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ

«Σήμερα γυρίζουμε σελίδα» δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος ψήφισε στις 10:00 το πρωί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. «Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής. Οι νεοδημοκράτες και οι φίλοι της παράταξης αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της ΝΔ στα χέρια τους. Σήμερα γυρίζουνε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, δημοκρατικό. Μια Ν.Δ. που θα συνομιλεί με την κοινωνία, μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει τη χώρα από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας αμέσως μετά την ψηφοφορία.

meimarakis

Για γιορτή για τη ΝΔ έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φτάνοντας στο ΕΒΕΑ προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. «Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μεγάλος νικητής θα είναι η ΝΔ, η οποία με αισιοδοξία θα προχωρήσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να γίνει κυρίαρχη δύναμη», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα το δούμε», είπε επίσης ερωτηθείς αν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, και ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, την ΚΕΦΕ και όσους προσφέρουν εθελοντικά. «Είμαστε όλοι χαρούμενοι που η ΝΔ ξεπέρασε την τεχνική αστοχία που υπήρχε», συμπλήρωσε.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Αισιόδοξος ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία, εμφανίστηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο όποιος ζήτησε την κατανόηση των ψηφοφόρων για τα μικροπροβλήματα που μπορεί να υπάρξουν ακριβώς λόγω της μεγάλης προσέλευσης. Ο κ. Γεωργιάδης ψήφισε στο εκλογικό κέντρο Περιστερίου και ακολούθως δήλωσε: «Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Για ημέρα γιορτής για τη ΝΔ έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφισιά. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι φίλοι του κόμματος παίρνουν σήμερα τις τύχες της παράταξης στα χέρια τους και τόνισε πως αυτό που θα συμβεί είναι σημαντικό και για τον τόπο συνολικά. «Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη από την εκλογική διαδικασία. Καλώ τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Ο τόπος χρειάζεται μια αξιόπιστη, δυνατή κεντροδεξιά παράταξη. Η επόμενη μέρα θα βρει την παράταξη ενωμένη με την δύναμη των πολιτών που έρχονται σήμερα. Το 2016 θα είναι καλή χρονιά για τη ΝΔ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της Παράταξης μας. Με τη ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ψήφισε νωρίτερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.

samaras

Η δύναμη της ΝΔ είναι η ενότητα, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ, στην Κηφισιά. Όπως σημείωσε ακόμη, η ενότητα αποτελεί και την μεγάλη προϋπόθεση «για να μπει ένα τέλος σε αυτή την αδίστακτη και ανίκανη κυβέρνηση».

karam2

Στη Θεσσαλονίκη, στο παλαιό κτίριο του δήμου ψήφισε το πρωί για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις, είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του Νατάσα.

nd5

nd6