«Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής», δήλωνε ο Γιάννης Βαρουφάκης στον δημοσιογράφο Paul Mason, λίγο πριν τα δραματικά γεγονότα του Ιουλίου που οδήγησαν τη χώρα στο δημοψήφισμα. Στο τρίτο μέρος του ντοκιμαντέρ This Is A Coup, ο δημοσιογράφος ρωτά τον τότε υπουργό Οικονομικών: «Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;». «Φυσικά και όχι. Κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος για τον Αρμαγεδδώνα», απαντά εκείνος.

Μάλιστα, ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα χθες το βράδυ με μήνυμά του στο Twitter, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως «η τρόικα έκλεισε τις τράπεζες στο πλαίσιο πραξικοπήματος. Η αγωνία των τροϊκανών (εξ&εσ) να μου χρεώσουν το κλείσιμο τους με τιμά ιδιαίτερα».

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται εικόνες αλλά και μαρτυρίες από την Αθήνα την κρίσιμη εβδομάδα του Ιουλίου, καθώς και απόσπασμα του διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα με το οποίο ανακοίνωσε τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος.