Συνέχεια στις πιέσεις προς τους άλλους υποψηφίους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας με πολιορκητικό κριό την επίκληση της στήριξης του Κώστα Καραμανλή επιχειρεί να δώσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με συνέντευξη που παραχωρεί στα Νέα.

«Το καραμανλικό DNA της Νέας Δημοκρατίας μάς εμπνέει όλους» σημειώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο κεντροδεξιό πολιτικό στίγμα της παράταξης.

Ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημειώνει ότι θα ασκηθεί αντιπολίτευση με «με σύνεση, μέτρο και λογική, χωρίς λαϊκισμούς και ακρότητες». «Στηρίζουμε καθετί το θετικό και προσπαθούμε να διορθώσουμε καθετί το αρνητικό και αν δεν το καταφέρουμε το καταψηφίζουμε» τονίζει ο κ. Μεϊμαράκης εμφατικά, υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του με τη στάση των συνυποψηφίων του που αποκλείουν οποιαδήποτε συναίνεση με την παρούσα κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να παραιτηθεί του προεδρικού αξιώματος μετά το φιάσκο των πρώτων εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης ισχυρίζεται ότι συνέβαλε τα μέγιστα στη διατήρηση της συνοχής του κόμματος.

Με το βλέμμα στον Απόστολο Τζιτζικώστα ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ότι δίνει «μάχη ιδεών» και πως το δίλημμα «νέος ή παλαιός» είναι τεχνητό και διχαστικό.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζει την εκτίμησή του ότι η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί από την πρώτη κιόλας Κυριακή.