Την άποψή του ότι ο ίδιος διώκεται ποινικά ώστε να απαξιωθεί και να σπιλωθεί το όνομά του επανέλαβε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ το πρωί του Σαββάτου ο εργατολόγος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, στοχοποιώντας την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

«Προσπαθώ να εντοπίσω το κέντρο της αλητήριας επίθεσης που δέχομαι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος στον απόηχο των ποινικών διώξεων που του ασκήθηκαν για δύο κακουργήματα, αυτά της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Βρίσκομαι στο στόχαστρο μια απαξίωσης και σπίλωσης και δεν περίμενα μία ηγεσία την οποία στήριξα να τύχω αυτής της σκληρής και άθλιας αντιμετώπισης, ενός ανθρώπου με τέτοια πορεία. Θεωρώ ότι θα αποδείξω ότι όλα τα ζητήματα είναι σκευωρία» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος.

«Θλίβομαι. Είναι αδιανόητο μια ηγεσία της αριστεράς να μεθοδεύει τέτοιες αθλιότητες κατά ενός στελέχους του», πρόσθεσε, στοχοποιώντας ευθέως την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητρόπουλος από την Παρασκευή είναι αντιμέτωπος με τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ και αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής προ 16 ετών, όταν όπως καταγγέλθηκε, ο κ. Μητρόπουλος φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με την φοροδιαφυγή να εκτιμάται σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές στις 427.000 και με τις προσαυξήσεις να αγγίζει τις 940.000 ευρώ.

Η υπόθεση, που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια, κινήθηκε νομικά όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο που διατάχθηκε, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έθεσε εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Μητρόπουλο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.