Το παρασκήνιο και τη διαμάχη που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα κατά το χτεσινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αποκάλυψε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Mega.

«Χρειαζόταν να γίνει συμβούλιο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μας προτείνει 2 επιτροπές, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες της Βουλής; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κα Γεννηματά περιέγραψε πώς ήρθε σε διαμάχη με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο πρωθυπουργός «ήρθε σε αδιέξοδο βλέποντας ότι δεν περνούσε η προσπάθειά του να δημιουργήσει εντυπώσεις και να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά τους Έλληνες».

«Άρχισε να μου κουνά το δάχτυλο και να με ρωτά πόσες περικοπές έχετε κάνει στις συντάξεις. Του είπα ότι έχουν γίνει περικοπές που παραδέχομαι ότι δεν οδήγησαν στη λύση του προβλήματος, αλλά όταν γίνονταν από το ΠΑΣΟΚ υπήρχε ένα τεράστιο έλλειμμα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί», εξήγησε η κα Γεννηματά.

«Σήμερα γίνονται περικοπές με απόλυτη ευθύνη Τσίπρα, εκείνος τις συμφώνησε, πήρε μία χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα και την έφτασε ξανά στην ύφεση και τα ελλείμματα. Του το είπα και οξύνθηκαν τα πνεύματα και η συζήτηση», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος για να κουνάς το δάχτυλο όταν έχεις φέρεις τη χώρα σε αυτό το σημείο και μάλιστα όταν έχεις επιλέξει να τα αντιμετωπίσεις μόνος σου και έχεις γυρίσει την πλάτη στην εθνική συνεννόηση».

Συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική προς τον πρωθυπουργό, η κ. Γεννηματά δήλωσε πως «έχει ευθύνη ο κ. Τσίπρας που επέλεξε να διαχειριστεί αυτό το σκληρό μνημόνιο και να περάσει τα νομοσχέδια από τη Βουλή, με αυτή τη σύνθεση, με αυτή την πλειοψηφία».

«Θα πρέπει να πείσει τους βουλευτές του και θα πρέπει να πείσει και την τρόικα να κάνει υποχωρήσεις. Γι’ αυτό κυβερνά, ας κυβερνήσει όμως επιτέλους. Δεν είναι ευθύνη της αντιπολίτευσης να κυβερνά», υπογράμμισε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.