Άγριος καυγάς ξέσπασε κατά τη συζήτηση στη βουλή για τα προαπαιτούμενα μεταξύ του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, και του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου.

Στο βήμα βρίσκονταν ο κ. Αμυράς, ο οποίος κατά την έναρξη της ομιλίας του, είπε: «Η κυβέρνηση τα κατάφερε και έφερε το Μαρξισμό σε κάθε ελληνική οικογένεια. Ναι κύριε Σταθάκη φέρατε τον Μαρξισμό. Απαλλοτριώνετε την ελληνική ιδιοκτησία!».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του κ. Καραθανασόπουλου, ο οποίος άρχισε να φωνάζει στον ομιλητή: «Είσαι γελοίος που λες ότι αυτό είναι Μαρξισμος!»

Παρά τις συστάσεις του προεδρεύοντος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ήταν εκτός εαυτού, και αρνούνταν να ανακαλέσει παρά τις συστάσεις του κ. Αμυρά, «να αποσύρετε τις ύβρεις».

«Είσαι γελοίος αν θεωρείς ότι αυτό είναι κομμουνισμός», είπε ο κ. Καραθανασόπουλος για να του απαντήσει ο Γιώργος Αμυράς: «Εσείς είστε τραμπούκος! Είστε υβριστής και τραμπούκος!»

«Καλά κάνω!» του απάντησε ο κ. Καραθανασόπουλος. «Καλά κάνεις; Επειδή είσαι υβριστής και τραμπούκος καλά κάνεις; Τραμπούκε! Ε! Τραμπούκε! Λεκτικέ τραμπούκε!» του ανταπάντησε ο Αμυράς, καλώντας τον πρόεδρο να παρέμβει. «Θίξαμε τα ιερά και τα όσια των Κομμουνιστών», είπε ο κ. Αμυράς, καλώντας τον βουλευτή του ΚΚΕ να πάρει πίσω τις ύβρεις.

Ο κ. Καραθανασόπουλος όμως δεν σταματούσε, προκαλώντας την έκρηξη του κ. Αμυρά: «Είστε γελοίος και δειλός! Είστε ένας δειλός, γελοίος! Αυτό είστε! Με άλλα λόγια, είστε ένας έλληνας Κομουνιστής, αυτό τα λέει όλα!»

Δείτε το βίντεο…