Έντονο εκνευρισμό έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η απειλή διαφοροποίησης του συνεργαζόμενου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος με χθεσινή του ανακοίνωσή του άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Παρασκευής.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Μαξίμου σημείωναν τη Δευτέρα ότι η στάση του κ. Νικολόπουλου δεν αποτελεί έκπληξη, συνδέοντάς την με την άρνηση χαρτοφυλακίου από τον πρωθυπουργό και τον αποκλεισμό του από το υπουργικό συμβούλιο, η οποία από τις πρώτες κιόλας μέρες της κυβέρνησης είχε πυροδοτήσει έντονα σχόλια και καθημερινή κριτική ενάντια στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η επιτυχής υλοποίηση της πρώτης δέσμης προαπαιτούμενων αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο κρας τεστ της κυβέρνησης, την ώρα που τα σκληρότερα μέτρα, που είναι αυτά που αφορούν στις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, έχει καταστεί σαφές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι όχι μόνο θα καταψηφιστούν, αλλά θα καταγγελθούν σφόδρα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Διακαής πόθος του Αλέξη Τσίπρα είναι η όλη διαδικασία να τσουλήσει «ομαλά» όχι τόσο γιατί υπάρχουν φόβοι για την κυβερνητική ευστάθεια, όσο γιατί βασικός του στόχος είναι να αποδείξει επί του πρακτέου την κυβερνητική σταθερότητα την οποία ευαγγελίζεται το Μέγαρο Μαξίμου από την επομένη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου και να δώσει ένα οριστικό τέλος στις όποιες συζητήσεις εντός και εκτός Ελλάδος για αστάθεια και κυβέρνηση με «πήλινα πόδια».

Έτσι, η αναφορά για τη «νέα αυτόνομη και αδέσμευτη πορεία του κόμματος» δημιούργησε μια έντονη φημολογία αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του κ. Νικολόπουλου, ενώ το βράδυ της Δευτέρας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter υπογράμμισε πως είναι «οριστικό» ότι έχει αποφασιστεί η αυτόνομη πορεία του κόμματός του, προκαλώντας έντονη κινητικότητα τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στο «στρατηγείο» των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Τα νεώτερα για τις μελλοντικές του κινήσεις πάντως και κατά πόσο θα στηρίξει την κυβέρνηση στον πρώτο κάβο των προαπαιτούμενων ή θα αποτελέσει την πρώτη απώλειά της, μειώνοντας την κοινοβουλευτική της δύναμη σε 154 βουλευτές, αναμένεται να αποκαλυφθούν στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

«Είναι οριστικό! Αποφασίσαμε την αυτόνομη πορεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Αύριο στις 12.00 περισσότερα…», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο βουλευτής, ο οποίος μέσω του περιβάλλοντός του διαψεύδει πως θα ανεξαρτητοποιηθεί, χωρίς να αποκαλύπτει τη στάση του στην ψηφοφορία της Παρασκευής.