«Δεν πρέπει να προκύψει πρόσθετο πρόβλημα στη σχέση με τη λειτουργία της οικονομίας. Δεν πρέπει η προκήρυξη των εκλογών να επιβαρύνει τους Έλληνες οξύνοντας την κρίση, διότι είναι πραγματικά μεγάλο λάθος, τη στιγμή που πρέπει να γίνει μια εθνική προσπάθεια με συστράτευση και συναίνεση, να υπερβούμε το 3ο Μνημόνιο, το Μνημόνιο Τσίπρα, και να δώσουμε ξανά μια προοπτική στην ελληνική οικονομία, να εγκαταλείψουμε τα πάντα να μπούμε σε ένα κλίμα πολιτικής εσωστρέφειας και μιζέριας», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ fm..

Για το ΠΑΣΟΚ, τις εκλογές και τον Γιώργο Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος τόνισε:

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένας από τους δύο πρωταγωνιστές των εκλογών, θα έλεγα εγώ. Βεβαίως (μπορεί να είναι). Και πρέπει να είναι. Ρυθμιστής, είναι μια μεγάλη λέξη, η οποία ενέχει κάποιο στοιχείο εξουσίας. Θα έλεγα ότι περισσότερο πρέπει να λειτουργήσει ως εγγυητής και καταλύτης για μια λύση, η οποία είναι μια και μοναδική. Η χώρα μπορεί να πορευτεί πολύ περισσότερο τώρα που πήγαμε πίσω και που χάσαμε πόντους μόνο με μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας και συσπείρωσης, μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων. Το σωστό είναι να μετέχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα και τα δύο μεγάλα κόμματα, εάν υποθέσουμε ότι παραμένουν τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Θα δούμε το εκλογικό αποτέλεσμα, μπορεί να μάς εκπλήξει, μπορεί να υπάρξει ένας επιμερισμός, μια πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων, θα δούμε. Δεν ξέρω.

Ο κ. Παπανδρέου δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Έκανε ένα κόμμα τον Ιανουάριο του 2015 προσωπικό, το οποίο υπονόμευσε την προσπάθειά μας. Υπάρχουν οι αποφάσεις του συνεδρίου μας, του Ιουνίου. Τα θέματα αυτά, δεν τα χειρίζομαι εγώ. Δεν ασχολούμαι με το θέμα αυτό, δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί από την φυσιογνωμία που θα παρουσιάσει, από την αξιοπιστία του και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να προσέξουμε από την άποψη αυτή πώς διαμορφώνουμε τη φυσιογνωμία μας φυσικά, αλλά η νέα ηγεσία έχει την ευθύνη των χειρισμών και των επιλογών.»

O κύριος Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη «να επανορθώσουμε τα λάθη των τελευταίων επτά μηνών και να γυρίσουμε στο σημείο στο οποίο βρισκόμασταν το Δεκέμβριο του 2014». «Χάσαμε περίπου τα 2/3 της διαδρομής που είχαμε διανύσει, με πολύ μεγάλες δυσκολίες και λάθη και αντιφάσεις και αδικίες, αλλά πάντως με ένα σκοπό τα προηγούμενα πέντε χρόνια, δηλαδή για την ακρίβεια είχαμε αγωνιστεί επί 4,5 χρόνια, από τον Ιούνιο του 2010 έως το Δεκέμβριο του 2014, είχαμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα έδινε καρπούς, έδωσε ήδη. Θα έδινε μια μεγάλη ανακούφιση τους επόμενους μήνες, αλλά αντί γι’ αυτό είδαμε ότι είχαμε μια πλήρη διάψευση, μια επιβάρυνση όλων των μεγεθών και όχι μόνο των οικονομικών μεγεθών, αλλά και των θεσμικών, των δημοκρατικών μεγεθών της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι « περισσότερο πρέπει να λειτουργήσει ως εγγυητής και καταλύτης για μια λύση, η οποία είναι μία και μοναδική, την οποία την λέγαμε πάντα».

«Η χώρα μπορεί να πορευτεί πολύ περισσότερο τώρα που πήγαμε πίσω και που χάσαμε πόντους, μόνο με μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας και συσπείρωσης, μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «το σωστό είναι να μετέχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα και τα δύο μεγάλα κόμματα, εάν υποθέσουμε ότι παραμένουν τα δύο μεγάλα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας».