Ερωτήσεις προς τους υπουργούς Άμυνας και  Δικαιοσύνης κατέθεσαν Γιώργος Καρατζαφέρης και Φώτης Κουβέλης σχετικά με την προμήθεια αρμάτων μάχης και πολεμικών αεροσκαφών, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Real News.

Η εφημερίδα είχε αποκαλύψει την παραγγελία και παραλαβή αρμάτων Leopard και μαχητικών F16 τα οποία παρουσίαζαν ελαττώματα και προβληματική λειτουργία. Η παραγγελία είχε γίνει επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και η παραλαβή και νέα παραγγελία επί Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου. 

Επικαλούμενος, πρόσφατα δημοσιεύματα ο κ. Καρατζαφέρης ερωτά μεταξύ άλλων, γιατί συνεχίζεται η παραγγελία των πολεμικών αεροσκαφών τύπου F16 και των αρμάτων Leopartd που εμφανίζουν τεχνικά προβλήματα, γιατί το κόστος τους εμφανίζεται τόσο υψηλό, γιατί δεν ελήφθη υπόψη η γνώμη της Πολεμικής Αεροπορίας και αν θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης ρωτά εάν θα ενημερωθεί για το ζήτημα η Βουλή, εάν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και εάν θα κινηθεί, παράλληλα με τον έλεγχο της Δικαιοσύνης, ο πολιτικός έλεγχος, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.