Ολοκλήρωσε το ταξίδι της στο Βερολίνο η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποίησε πλήθος συναντήσεων.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου η αναπληρώτρια υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Εργασία και Κοινωνική Πρόνοια» της Ομοσπονδιακής Βουλής. Στη συνάντηση συζητήθηκε η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, η πορεία των διαπραγματεύσεων και η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Το απόγευμα της Παρασκευής παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, όπου και παρουσίασε το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση και μίλησε για τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας στην ελληνική κοινωνία. Η αναπληρώτρια υπουργός στην ομιλία της τόνισε ότι η «θεραπεία» που εφάρμοσαν στην Ελλάδα απέτυχε, καθώς σκοτώνει τον ασθενή και επεσήμανε ότι λόγω της «θεραπείας» των μνημονίων και της λιτότητας « η Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή χώρα αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα ενός πολέμου σε περίοδο ειρήνης».

Το Σάββατο 20 Ιουνίου η κα Φωτίου απεύθυνε χαιρετισμό στην προσυγκέντρωση της Πορείας Αλληλεγγύης στην Ελλάδα, την οποία διοργάνωσε η γερμανική αριστερά (Die Linke) και το κόμμα των Πρασίνων, σε συνεργασία με εργατικά συνδικάτα και τις οργανώσεις Attack και Blockupy και στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές. Η αναπληρώτρια υπουργός στην ομιλία της ανέφερε ότι « ο Ελληνικός λαός δίνει μια υπέρτατη μάχη για επιβίωση και αξιοπρέπεια» και ότι «αν δεχτεί την εξόντωση του, έρχεται και η σειρά των άλλων λαών της Ευρώπης» και τόνισε ότι «η τύχη της Ελλάδας είναι δεμένη με την τύχη των λαών της Ευρώπης». Στη συνέχεια η αναπληρώτρια υπουργός συμμετείχε στην πορεία που ξεκίνησε από την συνοικία Κροιτσμπεργκ και κατέληξε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Το απόγευμα του Σαββάτου η κ Φωτίου συμμετείχε σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, όπου ενημέρωσε τα μέλη της για τη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και για το έργο της κυβέρνησης και του υπουργείο και απάντησε σε ερωτήσεις των μελών της κοινότητας.

Την Κυριακή 21 Ιουνίου η αναπληρώτρια υπουργός συμμετείχε στην Παγγερμανική συνάντηση Δομών Αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Πρόκειται για δομές από όλη τη Γερμανία, οι οποίες προσφέρουν όχι μόνο πολιτική βοήθεια με την ενημέρωση του Γερμανικού λαού για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και υλική με την συγκέντρωση χρημάτων και ειδών ανάγκης, όπως φάρμακα.