«Ζητούμε συμφωνία, κάθε καθυστέρηση, παλινδρόμηση και αλαλούμ οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης», τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας τις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

«Νομίζω ότι 4 μήνες μετά τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να εκπληρώσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, αντίθετα έχει οδηγήσει τη χώρα στην πιο βαθιά μεταπολεμική της ύφεση και όχι μόνο δεν έχει κάνει αυτό το οποίο υποσχέθηκε, δηλαδή μια καλύτερη διαπραγμάτευση που θα οδηγούσε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα και 4 μήνες βρισκόμαστε μπροστά σε άλλου είδους απαιτήσεις που σημαίνει ότι οδήγησε το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και εταίρων σε επιδείνωση», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Real FM.

Και πρόσθεσε: «Εδώ υπάρχουν κάποιες πολύ σοβαρές ευθύνες. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να φέρει συμφωνία. Δεν έχει καμία άλλη εντολή. Δεν μπορεί να μας λένε τη μία “ζήτω οι δημιουργικές ασάφειες” και την άλλη να τρέχουν να διαβάσουν σωστά το κείμενο ή την εντολή του λαού. Δεν μπορεί να υπογράφουν στις 20 Φεβρουαρίου για το χρέος και τώρα να βάζουν το θέμα του χρέους. Αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και τα εσωκομματικά της ΝΔ η κ. Βούλτεψη σημείωσε: «Μετά από εκλογική αναμέτρηση οι δημοσκοπήσεις δίνουν για αρκετούς μήνες ένα προβάδισμα στο κόμμα το οποίο έχει κερδίσει με κάποια διαφορά. Από κει και πέρα το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Υπάρχουν κάποια νούμερα τα οποία αναγνωρίζουμε, αλλά δεν αναγνωρίζουμε όλες τις διαφορές. Γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική δύναμη της ΝΔ. Κατάφερε μέσα σε όλο αυτό το ψέμα και την παραπλάνηση να κρατήσει δυνάμεις της τάξης του 28% και στο κάτω-κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισε το 36%, δεν τον πίστεψαν δηλαδή και τόσοι πολλοί. Θεωρούμε ότι καταφέραμε να μειώσουμε το ποσοστό απήχησης του “λεφτά υπάρχουν” στη χώρα».

«Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από την αξιωματική της αντιπολίτευση», ανέφερε, μεταξύ άλλων.