Χαμογελαστός και αισιόδοξος εμφανίστηκε ο έλληνας πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης , που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, αναφέροντας πως συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για να καμφθούν οι διαφορές και να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία».

«Η συνάντηση έγινε σε καλό και φιλικό κλίμα, όπως πάντα, και αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν οι εναπομείναντες διαφορές και να προχωρήσουμε σε μια λύση. Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται πως πρέπει να δώσει μια βιώσιμη λύση καθώς και την ευκαιρία στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή αλλά και να καταστήσει το χρέος βιώσιμο».

Μετά τις δηλώσεις ο πρωθυπουργός αποχώρησε χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ενώ η καγκελάριος Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος είχε νωρίτερα καληνυχτίσει τους δημοσιογράφους αποχωρώντας από το κτίριο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών, κυβερνητικές πηγές αναμεταδίδουν, πως στενεύει εφόσον η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί μέσα στις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 18 του μηνός ( όπου είναι προγραμματισμένο το επόμενο euroworking group).