Μετά από μιάμιση και πλέον ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, με πολλούς να κάνουν λόγο για σκοτσέζικο ντους από πλευράς δανειστών.

Από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την συνάντηση το κλίμα καταγράφηκε ιδιαιτέρως θετικό με χαμόγελα από όλες τις πλευρές, τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες.

Αναμένονται δηλώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ Ανγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ έχουν ήδη ανακοινώσει πως δεν θα μιλήσουν απόψε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η καγκελάριος Μέρκελ καληνύχτισε τους δημοσιογράφους αποχωρώντας από το κτίριο ενώ μετά από λίγο αποχώρησε και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν πως οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος πρέπει να εντατικοποιηθούν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και οι τρεις ηγέτες κατέληξαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας γεφύρωσης των διαφορών που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη μιας διττής συμφωνίας η οποία θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και να καταστήσει το χρέος βιώσιμο. Όπως συμπληρώνουν οι κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα επιδιώκει μια συμφωνία η οποία θα μας φτάσει μέχρι το Μάρτιο του 2016 χωρίς επιπλέον δανεισμό.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών στενεύει εφόσον η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί , όπως αναμεταδίδουν κυβερνητικοί κύκλοι, μέσα στις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 18 του μηνός ( όπου είναι προγραμματισμένο το επόμενο euroworking group.