Γκρίζες εικόνες και εντυπώσεις έχει ο Αντώνης Σαμαράς από τη συμμετοχή του στις συσκέψεις των πολιτικών ηγετών υπό τους Προέδρους της Δημοκρατίας.

Τον Απρίλιο του 1992 πέρασε την είσοδο ως υπουργός Εξωτερικών και λίγη ώρα μετά αποπέμφθηκε, ενώ συνεχιζόταν η συνάντηση. Θα μάθει την απόλυσή του από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη (συναινούντων όλων των αρχηγών!) από το ραδιόφωνο.

Η στάση εκείνη, που συνοδεύτηκε γρήγορα από την ίδρυση νέου κόμματος (Πολιτική Ανοιξη) και συνδυάστηκε με την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα τον «κυνηγά» πολλά χρόνια ως τη σταδιακή ενσωμάτωσή του ξανά στη ΝΔ.
Δεν ήταν η πρώτη φορά, που ο σαραντάχρονος τότε πολιτικός συμμετείχε σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή. Ήταν παρών και πριν από δύο μήνες, με την ίδια ιδιότητα, όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο Συμβούλιο Αρχηγών.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα στο «Έθνος», ο Σαμαράς θα διαβεί ξανά την ίδια πόρτα ύστερα από 17 χρόνια, ως επικεφαλής πλέον της ΝΔ, όταν τον Δεκέμβριο του 2009, οι πολιτικοί αρχηγοί, υπό τον Κ. Παπούλια, θα κληθούν να συζητήσουν την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Ουσιαστική συμφωνία δεν υπήρξε ούτε σ’ αυτό το στοιχειώδες και αυτονόητο.

Αν συνυπολογιστούν τώρα και τα προχθεσινά αποτελέσματα της έκτακτης συνάντησης κορυφής, κάθε άλλο παρά ευχάριστες πολιτικές αναμνήσεις αποτυπώνουν οι εικόνες του Σαμαρά στην Αίθουσα Συσκέψεων του Προεδρικού Μεγάρου. Τουλάχιστον, στις τρεις από τις τέσσερις, που συμμετείχε (σε σύνολο επτά από το 1992 ως σήμερα).