Απαιτείται ολοκληρωμένη έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος διέπραξε αξιόποινη πράξη στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το θέμα ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς.

Επεσήμανε πάντως ότι θεωρεί χρήσιμο να ερευνηθεί η διαδρομή του μαύρου χρήματος για την εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, εκτιμώντας ότι ο τρόπος υλοποίησης των σχετικών συμβάσεων εγείρει ερωτηματικά.

Αναφερόμενος στην έρευνα του ΣΔΟΕ ο κ. Αλατζάς είπε ότι προέκυψαν ανεκτέλεστα αλλά πιστοποιημένα προγράμματα με τη σφραγίδα του υπουργείου Άμυνας, καθώς και αναντιστοιχία εγγράφων από τους κατά περίπτωση εμπλεκόμενους.

Διατύπωσε πάντως την εκτίμηση ότι αν συντάσσονταν πλήρεις ετήσιες αναφορές για την πρόοδο κάθε έργου, όπως προβλέπεται ρητά στο άρθρο 15 των κατευθυντηρίων οδηγιών για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, πιθανώς να μην υπήρχαν «ανεξήγητες και περίεργες καταστάσεις».

Στο μεταξύ, ούτε και σήμερα προσήλθε να καταθέσει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος και με επιστολή που έστειλε επικαλείται ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, ζητώντας να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη.

Παράλληλα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κ. Σωτήρης Εμμανουήλ, με επιστολή του αρνείται να καταθέσει επικαλούμενος την ιδιότητα του υπόπτου στην έρευνα της τακτικής δικαιοσύνης.