Τη βαθιά θλίψη της Νέας Δημοκρατίας για τον τραυματισμό του διαδηλωτή στη χθεσινή πορεία εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος ζήτησε «ηρεμία και αυτοσυγκράτηση», επέρριψε τεράστιες «ευθύνες του αρμόδιου υπουργείου», ενώ όπως είπε «η απόπειρά του να τις μεταθέσει αλλού σημαίνει ανευθυνότητα και υποκρισία».

Αναλυτικά, είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία εκφράζει βαθιά θλίψη για το σοβαρό τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου στη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης. Ευχόμαστε να γίνει απολύτως καλά και να γυρίσει γρήγορα στο σπίτι του.

Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο, για μια ακόμη φορά, τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποια αίτια κι αν έχει, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται. Η Αστυνομία δεν μπορεί, ούτε να εκτρέπεται σε βάναυσες συμπεριφορές, ούτε να είναι απούσα.

Όπως δεν δικαιούται και κανένας άλλος να βιαιοπραγεί και να αυτοδικεί με οποιονδήποτε πρόσχημα.

Καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να ερευνήσουν σε βάθος το θλιβερό επεισόδιο, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν. Αλλά και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Οι ευθύνες του αρμόδιου υπουργείου είναι τεράστιες και η απόπειρά του να τις μεταθέσει αλλού σημαίνει ανευθυνότητα και υποκρισία.

Καλούμε όλες τις πλευρές, στις δύσκολες αυτές ώρες, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και η ακολουθούμενη πολιτική αποσαθρώνουν την κοινωνία, οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.

Επιτέλους, όμως. Η Πολιτεία δεν δικαιούται να είναι παρατηρητής και η κυβέρνηση δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο».