Βέβαιη ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα σταθεί και πάλι όρθια, εμφανίστηκε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη, από την Πάτρα, όπου μίλησε στο προσυνέδριο που διοργανώνει το κόμμα με θέμα την Παιδεία και την μεταναστευτική πολιτική.

Η Ν. Μπακογιάννη σημείωσε ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» είναι η δύναμη της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού και δήλωσε ότι το κόμμα θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές.

Μιλώντας για το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, η πρώην υπουργός, καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ο νομπελίστας καθηγητής Γουότσον και τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. «Αν αυτό είναι το άσυλο, τότε ευχαριστώ δεν θα πάρω», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη.

Όπως γράφει το thebest.gr, η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» τόνισε ότι απαιτείται αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής σε επίπεδο ευρωπαϊκό, υπογραμμίζοντας ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το ζήτημα των μεταναστών δεν λύνεται με «μαγικό ραβδί» και προέβλεψε ότι με αυτό θα ασχολούνται και οι μελλοντικές γενιές της χώρας.