Σαρωτικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανακοινώσε η κυβέρνηση και τα σχέδια αυτά θα συμπεριληφθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής της κυβέρνησης. Το πρόγραμμα ξεκινά από φέτος με την πώληση μεριδίου στον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom

Με το ευρύ σχέδιο αποκρατικοποιήσεων έως το 2015, η κυβέρνηση θέτει ως στόχο την είσπραξη 15 δισ. την περίοδο 2011-2013 και 50 δισ. συνολικά έως το 2015.

Μεταξύ των κρατικών εταιρειών στις οποίες το κράτος θα προχωρήσει στην πώληση συμμετοχής είναι οι ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΟΤΕ (φέτος). Στη ΔΕΗ, το δημόσιο θα μειώσει τη συμμετοχή του έως το 34% το 2012, από 51% που είναι σήμερα, διατηρώντας δημόσιο έλεγχο και management. Στη ΔΕΠΑ, το μερίδιο του δημοσίου θα μειωθεί στο 34% το 2011.

Επίσης σύμφωνα με το σχέδιο το κράτος θα προχωρήσει στην πλήρη πώληση της ΛΑΡΚΟ, ενώ υπό κρατικό έλεγχο θα παραμείνουν οι εταιρείες ύδρευσης αλλά με την είσοδο ιδιωτών επενδυτών. Επίσης, προβλέπεται η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στα ΕΛΤΑ το 2012.

Όλο το πρόγραμμα που κατατέθηκε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο με μέτρα-σοκ που θα επηρεάσουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Δείτε εδώ το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.