Προβληματισμένοι εμφανίζονται Έλληνες και ξένοι τραπεζίτες, καθώς και ειδικοί αναλυτές μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς τονίζουν ότι δεν άκουσαν συγκεκριμένα μέτρα, σύμφωνα με το Reuters.

«Η πρώτη εντύπωση είναι ότι δεν άκουσα συγκεκριμένα μέτρα», ανέφερε ο κ. Θ. Kρίντας της Τράπεζα Αττικής εκτιμώντας ότι αυτό που θα επιθυμούσε η αγορά «θα ήταν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις ιδιωτικοποιήσεις του 2011».

Από την πλευρά του ο Πλ. Μονοκρούσος της Eurobank επισημαίνει την απουσία ουσιαστικών ειδήσεων αναφορικά με τα μεσοπρόθεσμα πλάνα τονίζοντας ότι τα μέτρα θα εξειδικευτούν μετά το Πάσχα.

O Chris Price της Fitch Ratings αναφέρει ότι «δεν ακούστηκαν πολλά νέα σε αυτή την ομιλία και αυτό είναι απογοητευτικό δεδομένης της φημολογίας που υπήρχε για την ανακοίνωση σημαντικών αλλαγών».

Με χιούμορ αντιμετώπισε όμως την κατάσταση ο Kornelius Purps της Unicredit, ο οποίος τονίζει ότι «η ανακοίνωση τέτοιων μέτρων δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Και εγώ λέω συνεχώς στη σύζυγο να κάνουμε οικονομία».