Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, απάντησε την κοινή κοινοβουλευτικής ερώτηση των βουλευτών κ. κ. Αϊβαλιώτη (ΛΑ.Ο.Σ) και Τζαβάρα (Ν.Δ.) σημειώνοντας ότι έχει γίνει προμήθεια 1.323 αλεξίσφαιρων γιλέκων και 3.000 πιστολιών USP.

Για την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έγινε η προμήθεια 4.512 σετ στολών ειδικής προστασίας μοτοσικλετιστών, 4.000 τεμαχίων κρανών, 3.700 ζευγών γαντιών, ενώ το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ προμηθεύτηκε επίσης 3.006 ζεύγη μπότες μοτοσικλετιστών.

Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε, όμως, ότι «δεν έγινε η παράδοση εντός του συμβατικού χρόνου από την προμηθεύτρια εταιρεία και έτσι εκκρεμεί η παραλαβή 701 ζεύγη μπότες».

Για τις δυσλειτουργίες με τη συντήρηση και επισκευή περιπολικών, τις οποίες είχαν θέσει οι βουλευτές κ. κ. Τζαβάρας και Αϊβαλιώτης στην Κοινή Ερώτησή τους ο κ. Παπουτσής αναφέρει ότι «για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανέκυψαν πραγματοποιήθηκε πρόσφατα (4-3-2011) συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Κατά τη συνάντηση αυτή ελήφθησαν άμεσα αποφάσεις για την εκδήλωση, συγκεκριμένων ενεργειών προς πρακτική και λυσιτελή επίλυση των αναφυέντων προβλημάτων και ομαλοποίηση της κατάστασης, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών».

Ο κ. Παπουτσής σημείωσε, επίσης, ότι πρόσφατα προσδιορίστηκαν οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του 2010 και ξεκίνησε η έγκριση αιτημάτων για την επισκευή-συντήρηση και κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων.

Για το θέμα της εκπαίδευσης του προσωπικού της ΔΙ.ΑΣ., που του είχαν θέσει οι βουλευτές κ. κ. Αϊβαλιώτης και Τζαβάρας, ο κ. Παπουτσής συμπλήρωσε ότι το προσωπικό της ΔΙ.ΑΣ. «έχει υποστεί βασική εκπαίδευση διάρκειας έξι ημερών» ενώ «σε περιοδικά χρονικά διαστήματα» παρακολουθεί «συντηρητική εκπαίδευση διάρκειας δύο ημερών».