Η επόμενη ημέρα της Συνόδου Κορυφής δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο υπογραμμίζει σε συνέντευξή του o υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, καθώς, όπως σημειώνει, «μέχρι σήμερα η έμφαση δόθηκε στον μηχανισμό στήριξης, στους όρους της οικονομικής βοήθειας, σε στατιστικές και αριθμούς που μοιάζουν απόμακροι».

Ο υπουργός τονίζει στην «Real News»πως «τώρα είναι η ώρα να αναδείξουμε το δικό μας πρόγραμμα και να το κάνουμε πράξη με την κοινωνία σύμμαχο», ενώ όσον αφορά τον «Καλλικράτη» και την «πράσινη ανάπτυξη» υποστηρίζει πως «Αν θέλουμε όλα αυτά να λειτουργήσουν δεν αρκεί να νομοθετούμε. Πρέπει να αναδείξουμε πως αλλάζουν τη ζωή μας και σε αυτό το σκέλος χρειάζεται να λειτουργήσουμε ακόμη πιο συλλογικά».

Δηλώνει ακόμα ότι δεν «του πέφτει λόγος αν θα κάνει ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός και πως πρόκειται για σενάριο που δεν γνωρίζει αν το εξετάζει», ενώ υπογραμμίζει ότι «πάντα χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις, σε κάθε κυβέρνηση, καθώς κάθε βήμα μπροστά προϋποθέτει και αξιολόγηση».

Επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι «ένας ηγέτης που έχει τη δύναμη και συνεχίζει την πορεία του» και προσθέτει: «Θα φοβηθεί τις επόμενες εκλογές; Όσοι ξέρουν τον Γιώργο Παπανδρέου, ξέρουν ότι και θα κατέβει στις επόμενες εκλογές και θα τις παλέψει και θα τις κερδίσει».

Σημειώνει ακόμη ότι αν καταψηφιστεί νομοσχέδιο «δεν σημαίνει ότι την άλλη μέρα θα πέσει η κυβέρνηση», λέγοντας: «Εξαρτάται. Ένα νομοσχέδιο μπορεί να καταψηφιστεί, επειδή δεν προετοιμάστηκε σωστά. Ή διότι δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις ή επειδή δεν δόθηκαν οι σωστές εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο».