Ο Μάρτης θα είναι ο καθοριστικός , όπως όλα δείχνουν, μήνας για την χώρα. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου των αρχηγών στις 25 Μαρτίου και οι διεργασίες μέχρι την 11 Μαρτίου οπότε και θα συγκληθεί η έκτακτη σύνοδος κορυφής θα κρίνουν την πορεία της χώρας.

Με τα περί πτώχευσης της Ελλάδας να κάνουν τον γύρο των ευρωπαϊκών κι όχι μόνο πρωτευουσών, ο Γ. Παπανδρέου -κλινήρης με πυρετό αυτές τις μέρες- έχει να αντιμετωπίσει δυο μεγάλα και καθοριστικά μέτωπα. Ένα στην Ευρώπη η οποία μέχρι στιγμής είναι μάλλον αρνητική στο να δώσει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα, και ένα άλλο στο εσωτερικό με την λαϊκή αγανάκτηση να ογκούνται.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης τα πράγματα δεν είναι καλύτερα καθώς όλοι οι υπουργοί καταλαβαίνουν πλέον ότι σ αυτούς έτυχε ο κλήρος για περικοπές που φτάνουν και ξεπερνούν εκείνες που μπορεί να αντέξει το κοινωνικό κράτος. Και δεν είναι μόνο οι περικοπές και τα μέτρα που επέβαλε το αναθεωρημένο μνημόνιο.

Είναι και αυτές που θα έρθουν αν τελικά η Ε.Ε. αποφασίσει να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης. Κάτω από αυτές τις συνθήκες έχει προγραμματιστεί για αύριο σύγκλιση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και την Παρασκευή σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ειδικά στο Εθνικό Συμβούλιο αναμένεται ότι ο Γ. Παπανδρέου θα προχωρήσει σε μια ομιλία- διάγγελμα η οποία φυσικά δεν θα απευθύνεται μόνο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.