«Με ισχυρή πολιτική βούληση και με βάση την αξιοπιστία μας που έχουμε ανακτήσει, όταν διαπιστώνουμε ότι θίγεται το εθνικό συμφέρον και ζημιώνεται η χώρα, είμαστε αποφασισμένοι να διερευνούμε και να διεκδικούμε οτιδήποτε έχει να κάνει με την περιουσία του ελληνικού λαού», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε στην επιστολή του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη προς τη Siemens, για την οποία υπήρξε αντίστοιχη απάντηση για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο και σημείωσε ότι «κάναμε και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν πρακτικά και νομικά, ώστε να αποζημιωθεί η χώρα για τη ζημία που έχει προκληθεί».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό δεν αρκεί και τόνισε ότι «απαιτείται και υλοποιούμε τη θωράκιση των θεσμών ώστε να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον», παραπέμποντας στις κινήσεις που έχει κάνει και που δρομολογεί η κυβέρνηση για την ενίσχυση της διαφάνειας.

Είπε ακόμη σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, πως για την κυβέρνηση η φορολογική δικαιοσύνη είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας, υπογραμμίζοντας ότι «βάζουμε τέρμα στο φορολογικό άσυλο που απολαμβάνουν τόσα χρόνια κάποιοι».

Ερωτηθείς σχετικά με την χθεσινή απαντητική επιστολή της Siemens προς τον κ. Παμπούκη, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο να αντληθούν στοιχεία είτε από τη μητρική είτε την ελληνική εταιρεία της Siemens, «ώστε να εμπλουτιστεί το υλικό που έχουμε και να βοηθηθούν οι όποιες Αρχές να συλλάβουν τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, αλλά και να έχουμε στοιχεία για το μέγεθος της ζημίας κατά του εισοδήματος».

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι αυτή η ενέργεια είναι μέρος μόνο του συνόλου των ενεργειών της κυβέρνησης, μιλώντας για «πακέτο αποκατάστασης της ζημίας του Δημοσίου σε όλα τα επίπεδα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχει πολύ μεγάλο υλικό από την Εξεταστική Επιτροπή και τα γερμανικά δικαστήρια ώστε σε συνδυασμό με ό,τι άλλο υπάρχει, «να αποτελέσει βάση για την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη το Δημόσιο».