Εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη στο κεντρικό κτήριο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού πραγματοποίησε σήμερα ο μακαριώτατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη σχετική επίσκεψη του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο ο κ. Πιερρακάκης και έρχεται μετά το μήνυμα που έστειλε ο κ. Ιερώνυμος περί καταδίκης των επιθέσεων εις βάρος πολιτικών μέσα σε ιερούς ναούς.

«Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς τον υπουργό Παιδείας, δήλωση που έρχεται και μετά την ψυχρότητα που υπήρξε στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε προς τους δημοσιογράφους εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο κ. Ιερώνυμος είπε με νόημα πως «η Εκκλησία δεν εκδικείται και αγαπά όλους».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας και μίλησε για τη συνεργασία στο πλαίσιο της συναλληλίας και των διακριτών ρόλων μεταξύ των δύο πλευρών.