Δεν έχουν τελειωμό οι ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών», καθώς μόνο σήμερα, μετά τον Γιώργο Μανούσο, θέτει εαυτόν εκτός κόμματος και ο Γιάννης Δημητροκάλλης που εκλέγεται στην Α’ περιφέρεια Ανατολικής Αττικής. Επί της ουσίας το κόμμα φυλλορροεί μετά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 βουλευτών, καθώς επίσης και του έγκλειστου πρώην βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, για «εξαπάτηση των εκλογέων».

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα δήλωσε ότι αποχωρεί από τις τάξεις των «Σπαρτιατών» ο βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Μανούσος, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές εναντίον του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλη Στίγκα. Όπως ανέφερε στην επιστολή του, «κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών, κ. Βασίλειου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών.

Η μέχρι τώρα παραμονή μου σε αυτή είχε να κάνει με την πεποίθηση μου ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιόν της. Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπειά μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα. Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του Α.Ε.Δ, θα εκπληρώνω τα καθήκοντά μου ως ανεξάρτητος βουλευτής τιμώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύθηκαν».

Μετά και την τελευταία εξέλιξη, οι «Σπαρτιάτες» έχουν πλέον 8 βουλευτές, οι οποίοι ζητούν την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την παρουσία του Βασίλη Στίγκα προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα έως την προσεχή Δευτέρα.