«Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει τον ιδιαίτερο τρόπο του, ο οποίος ενοχλεί πολλές φορές και δικαίως, αλλά είναι ακέραιος και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία» σχολίασε ο Τηλέμαχος Χυτήρης, προσθέτοντας πως το θέμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έχει εξαντληθεί.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, o αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε ότι το νοικοκύρεμα το οποίο προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση θα συνεχιστεί λέγοντας: «Δεν μας είναι ευχάριστο, αλλά θα το κάνουμε, δεν μας απασχολεί το πολιτικό κόστος».

Τόνισε πως με δεδομένο ότι η ίδια η κυβέρνηση έχει καταγγείλει τη διαφθορά που υπάρχει σε πολλούς χώρους της δημόσιας διοίκησης και της πολιτικής, προχωράει βήμα – βήμα, προκειμένου να αλλάξει τα κρατούντα, σημειώνοντας πως αν το ΣΔΟΕ αποκαλύψει ότι έχουν γίνει παρανομίες με μαύρο χρήμα, όποιον και αν αφορούν, «δεν μπορεί παρά να βγει στη φόρα και να υποστεί τα δέοντα, όπου κι αν ανήκει, όποια θέση κατέχει, ή κατείχε».

Ο κ. Χυτήρης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξεύρεση πολιτικής λύσης αναφορικά με την αντιμετώπιση από την ΕΕ της επίθεσης που δέχεται το ευρώ και ζήτησε υπομονή, τονίζοντας πως «η κατήφεια και ο πανικός, είναι απολύτως αρνητικός, όταν γίνεται μία προσπάθεια». Παράλληλα, εκτίμησε ότι βάσει τον εξελίξεων, «θα φτάσουμε και στο ευρωομόλογο».

Αναφερόμενος στο χώρο των ΜΜΕ, προανήγγειλε νομοσχέδιο που θα είναι έτοιμο έως το τέλος του Ιανουαρίου και θα προβλέπει μεταξύ άλλων την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων που προχωρούν σε καινοτομίες, όπως ο Τύπος που περνάει στο Διαδίκτυο, ή τα Μέσα που περνάνε στην ψηφιακή τηλεόραση, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να είναι διακριτοί οι ρόλοι μεταξύ ΜΜΕ και κυβέρνησης, γιατί «το παρελθόν έχει δείξει οι ρόλοι να διαπλέκονται, κάτι που είναι κακό και για τη δημοκρατία μας στο σύνολό της, και για τους πολιτικούς και για τα ΜΜΕ».