Χαμηλούς τόνους κράτησε και σήμερα απέναντι στην Εκκλησία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Ερωτηθείς για την άρνηση ιερέων να βαπτίσουν παιδιά ομόφυλων ζευγαριών είπε: «Γενικός μας στόχος είναι η προστασία των παιδιών και γι’ αυτό νομοθετήσαμε. Δεν θέλουμε να υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Δεν μπορεί να μεγαλώνουν παιδιά δυο γονείς και ο ένας να είναι αόρατος. Πάγια άποψή μας είναι να προστατεύουμε τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Τα ζητήματα της εκκλησίας αφορούν την εκκλησία. Έχουμε μια σχέση αλληλοσεβασμού και κατανόησης και πιστεύω ότι δε θα μας διχάσει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ψηφιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο».

Όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσουν υφυπουργοί και βουλευτές μετά την απόφαση Βορίδη να απέχει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία, αλλά οι συμμετέχοντες στο υπουργικό έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση.

Για τον Μάκη Βορίδη είπε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι διατύπωσε τις διαχρονικές του απόψεις, που είχε πριν αναλάβει υπουργός. «Δεν υπάρχει θέμα για Βορίδη – να μην προεξοφλήσουμε τις αποφάσεις των βουλευτών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι θεωρεί πως είναι σημαντικό να στηρίζεις αλλά και να εκφράζεις εντός των οργάνων τις αντιρρήσεις σου, όπως έκανε χθες ο κ. Βορίδης.

Ειδικά όσον αφορά στην υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Κάθε απόφαση ενός βουλευτή ή υπουργού είναι προσωπική απόφαση. Ας μην προεξοφλήσουμε τη στάση ενός υφυπουργού ή βουλευτή. Επίκειται η ψήφιση και θα δούμε πώς θα αξιολογήσει και πώς θα ψηφίσει ο καθένας».

Για τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα, ο οποίος δήλωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Δεν έχω κάτι περισσότερο να πω. Ο κάθε υπουργός και υφυπουργός τοποθετείται με βάση τη συνείδησή του».