Σειρά συσκέψεων έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο Μαξίμου για την υπόθεση της Siemens, ενόψει της κατάρτισης του πορίσματος από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θέμα να λήξει μέχρι τα τέλη Γενάρη, αφού όμως έχουν διαλυθεί όλες οι σκιές της υπόθεσης.
Ειδικότερα, το Μαξίμου θέλει να λυθεί επιτέλους το ζήτημα με τις εκκρεμείς συμβάσεις του δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία, οι οποίες έχουν προκαλέσει διάφορα πρακτικά προβλήματα.

Στο μεταξύ, στα χέρια του προέδρου της εξεταστικής Σήφη Βαλυράκη βρίσκεται πλέον η έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, που είχε αναλάβει να ανακτήσει κατεστραμμένα αρχεία από το σκληρό δίσκο της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, και από τον κεντρικό server της Siemens Hellas.

Η έκθεση του επικεφαλής της υπηρεσίας, Μ. Σφακιανάκη, αριθμεί περίπου 15.000 σελίδες και παραμένει άγνωστο αν περιέχει στοιχεία για σχέσεις ή συναλλαγές πολιτικών προσώπων με τη Siemens και το Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Την ίδια ώρα, ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει συγκάλυψη της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι στην καταγραφή των πραγματικών περιστατικών δεν διακρίνεται διάθεση να αποτυπωθούν με ειλικρίνεια και σαφήνεια τα στοιχεία που ανακάλυψε η εξεταστική επιτροπή.

«Για το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens, στη Νιγηρία κάποιοι ήδη βρίσκονται στη φυλακή. Στην Ελλάδα της δικομματικής συγκάλυψης και της ατιμωρησίας, δεν έχει καν οριστεί δίκη και δεν έχει ζητηθεί, με αγωγή, ούτε ένα ευρώ πίσω από τις μίζες και τα κλεμμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της Εξεταστικής θα πρέπει να παραδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής στις 20 Ιανουαρίου.