Το υπουργείο Υγείας έχει κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο πουλά χαλιά, τη στιγμή που η τρόικα έχει ζητήσει συμμάζεμα στο σπάταλο ΕΣΥ.

Όπως αποκαλύφθηκε σε δημοσιεύματα, το υπουργείο πληρώνει ενοίκια για το συγκεκριμένο κατάστημα, για αποθήκη και τις σχολές ύφανσης, ανά την Ελλάδα, σχεδόν 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, συν τους μισθούς 48 δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στα χαλιά.

Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων, υπάγεται στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Υγείας και φέρεται να βοηθά άτομα με αναπηρία.

Το κατάστημα ανοίγει στις 07.00 το πρωί και κατεβάζει ρολά στις 13.00, ωράριο που δε θυμίζει σε τίποτα αυτό των εμπορικών καταστημάτων. Μάλιστα, σε έρευνα που έκανε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, διαπιστώθηκε ότι σπάνια το κατάστημα είναι ανοικτό.

Από την εν λόγω «επιχείρηση» μάλιστα το δημόσιο φαίνεται ότι χάνει 500.000 ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που αναζητούνται τρόποι για να ενισχυθεί ο τομέας της Υγείας. Ο αρμόδιος υπουργός υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα, στο πλαίσιο, άλλωστε, της εξυγίανσης στο χώρο.