Ένα αρκετά μεγάλο ποσό δάνεισε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο κόμμα προκειμένου να κλείσει λογιστικά το έτος χωρίς εκκρεμότητες και να πληρωθεί ο μισθός και το δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπει τη δωρεά σε ένα κόμμα ποσού άνω των 20.000 ευρώ, οπότε ο κ. Κασσελάκης τα έδωσε υπό μορφή δανειοδότησης.

Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί δραματικά λόγω του χαμηλού ποσοστού που έλαβε στις εθνικές εκλογές. Το ποσό που θα λάβει από το κράτος θα γίνει γνωστό όταν δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ, ωστόσο οι υπάλληλοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και της «Αυγής» δεν μπορούσαν να περιμένουν πότε θα έρθουν αυτά τα χρήματα για να μπορέσουν να πληρωθούν, οπότε τη λύση έδωσε ο κ. Κασσελάκης.

Πάντως το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος επιλήφθηκε για να καταβληθεί το «δώρο» Χριστουγέννων στα κομματικά media το είχε υπαινιχθεί σε μια από τις τελευταίες του τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Μιλώντας στο Kontra Channel και ερωτηθείς με αφορμή την παραίτηση της δημοσιογράφου Ευγενίας Λουπάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «το «Κόκκινο» είναι ένα κομματικό ραδιόφωνο που έχει τη δική του διοίκηση. Ως πρόεδρος το μόνο που έχω προλάβει είναι να έχω δουλέψει τις τελευταίες ημέρες, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το δώρο Χριστουγέννων».

Σημείωνε δε ότι από το 2024 ο ΣΥΡΙΖΑ, θα εισπράττει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από την κρατική επιχορήγηση, για να προσθέσει ότι είναι πολύ δύσκολες οι οικονομικές συνθήκες για τα κομματικά μέσα. «Έχω καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες», κατέληξε τότε σιβυλλικά, υπονοώντας ότι πλήρωσε από την τσέπη του τα χρήματα που όφειλαν να πάρουν οι υπάλληλοι των μέσων ενημέρωσης.