Τη θέλησή του να προχωρήσουν οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, επανέλαβε σήμερα ο έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, στο Ερζερούμ, μετά την ομιλία του στην 3η ετήσια συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αναφερόμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό, ο κ. Παπανδρέου είπε: «Ξέρω ότι και οι δύο μας θέλουμε να δημιουργηθεί μία καλή ατμόσφαιρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που παρεμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση, επιβεβαίωσε τις άριστες προσωπικές σχέσεις που έχει με τον Τούρκο πρωθυπουργό και σημείωσε ότι οι σχέσεις αυτές διευκολύνουν και τις σχέσεις των δύο χωρών.

«Μπορώ να πω ότι τον αποκαλώ αδερφό», είπε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ο κ. Ερντογάν είναι ντόμπρος και ειλικρινής.