Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) από τους 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αναμένεται να συνεδριάσουν στις 8 το βράδυ. «Θα συνεδριάσουμε σήμερα, θα ακολουθήσουμε όλες τις διαδικασίες με τρόπο σταθερό και στέρεο, ώστε η νέα ΚΟ που θα συγκροτηθεί, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις», ανέφερε πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η ονομασία είναι θέμα ημερών, δε θα κριθεί σήμερα, ενώ, σχετικά με την κατανομή των χαρτοφυλακίων, διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση και ότι θα συζητηθεί σήμερα.

«Είμαστε μία μικρή κοινοβουλευτική ομάδα, άρα το πώς θα κατανείμουμε τα χαρτοφυλάκια δεν είναι απλό ζήτημα. Αισιοδοξώ πάντως, γιατί έχουμε μία ομάδα που μπορεί να καλύψει μεγάλο θεματικό εύρος. Πολλοί έχουν θητεύσει σε καίριες θέσεις ευθύνης», τόνισε.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η νέα ΚΟ έχει μεγάλη συνοχή και πρόθεση όλων είναι να υπερβούν, τις όποιες εσωτερικές διαιρέσεις του παρελθόντος.

Συνέντευξη στον ρ/στ "ΣΚΑΙ 100,3" | 28.11.2023

📻Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100.3 και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα

Posted by Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης on Tuesday, November 28, 2023

Ανέφερε επίσης ότι οι ευρωεκλογές θα είναι η πρώτη ψήφος εμπιστοσύνης από την κοινωνία.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η διάσπαση ήταν μία αποστασία χωρίς πολιτικό διακύβευμα, ο κύριος Χαρίτσης έκανε λόγο για μία κατηγορία που δε στέκει σε σοβαρή κριτική.

«Δεν έφυγαν μόνο οι βουλευτές αλλά εκατοντάδες στελέχη σε όλη την Ελλάδα. Ηταν μία δύσκολη απόφαση, που δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία, αλλά όλος αυτός ο κόσμος δεν μπορούσε να βλέπει έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο να εκφυλίζεται το τελευταίο διάστημα», τόνισε.