Συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα Τρίτη, οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες κινήσεις τους και τη συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Στόχος του συντονισμού τους, θα είναι η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκφράζει μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση. Η συζήτηση του προΰπολογισμού των επόμενων ημερών θα δώσει την πρώτη ευκαιρία για μία μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση αυτής της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης», αναφέρεται, σε ανακοίνωσή τους.

Η νέα ΚΟ θα διαθέτει στη «δύναμη πυρός» της μερικούς από τους κορυφαίους υπουργούς της διακυβέρνησης Τσίπρα, όπως οι Αλέξης Χαρίτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου και Νάσος Ηλιόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον του να αναλάβει επικεφαλής της νέας Κ.Ο. εξέφρασε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Βασικό πεδίο σύγκρουσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης θα αποτελέσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής του «Πράττω», Νίκο Κοτζιά.

Οι δύο, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, ενώ έχουν έρθει κοντά πολιτικά μετά την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στην επιστολή για διάλογο και συνεργασία από τον Νίκο Κοτζιά.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Νίκος Κοτζιάς είχε μιλήσει στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, «στο Κόκκινο» αφήνοντας αιχμές κατά κάποιων εκ των αποχωρησάντων: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που από τον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε επιτέλους μια απάντηση. Οι προτάσεις μας για συνεργασία ήταν συχνές αλλά με τον κ. Σκουρλέτη και τον κ. Τζανακόπουλο ως γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε ούτε απάντηση. Είχαμε μια εκλογική συμφωνία το 2019, αλλά την σπάσανε οι ίδιοι άνθρωποι».