Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να έχει στοχοποιήσει μια συγκεκριμένη «παρέα» όπως τη χαρακτηρίζει, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει προσεχώς και σε δημόσιες επιθέσεις σε βάρος της. Μόνο που η «παρέα» αυτή δεν είναι άλλη από την ομάδα των πιο στενών συνεργατών του κ. Παπανδρέου.

Στο στόχαστρο του κ. Πάγκαλου βρίσκονται κυρίως ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, η έμπιστη γραμματέας του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Παπανδρέου Νίκος Αθανασάκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» τους καταλογίζει ότι αντί να ασχολούνται με την προώθηση του κυβερνητικού έργου το έχουν παραμελήσει και επιδίδονται σε μηχανορραφίες, εσωκομματικές ίντριγκες καθώς και σε «καρφώματα» προς τον πρωθυπουργό όσων δεν τους είναι συμπαθείς ή δεν ευθυγραμμίζονται με τις δικές τους θελήσεις.

Είναι προφανές ότι ο κ. Πάγκαλος στέλνει τα «μηνύματα» αυτά επειδή έχει αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μαι προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσής του στο εσωτερικό της κυβέρνησης ή ακόμη και απομάκρυνσής του, ώστε να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα στο ΠΑΣΟΚ.

Όσοι ασχολούνται με τα παρασκήνια του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν  ότι ο κ. Πάγκαλος επιδιώκει με τις δηλώσεις του να καταστήσει σαφές πως το κόστος από την τυχόν εκπαραθύρωσή του θα είναι μεγαλύτερο από τη διατήρησή του στην αντιπροεδρία.