Ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε χθες το βράδυ συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1. Θέλοντας να παραπέμψει στις δηλώσεις που έκανε η μητέρα του Λία Κασσελάκη στην εκπομπή, ο δημοσιογράφος παρατήρησε αρχικά: «Θέλω στο σημείο αυτό πρόεδρε να δείτε τι λέει για εσάς η μητέρα σας, η κ. Λία Κασσελάκη, με την οποία μπορεί πλέον λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων -δεν το μεταφέρω ως παράπονο, αλλά ως διαπίστωση- να μη μιλάτε τόσο πολύ στο τηλέφωνο όσο παλαιότερα…».

Στις δηλώσεις της η μητέρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε αρχικά: «Ήταν ευφυής μαθητής, ήταν ο πρώτος στην τάξη του και κάποια στιγμή η διευθύντρια του σχολείου είπε σε εμένα και στον μπαμπά του ότι ο Στέφανος θα φτάσει πολύ ψηλά. Και όταν τους ρώτησε γιατί το λέτε αυτό μου είπαν ότι “Ακούστε μας έχουμε μεγάλη εμπειρία από τα παιδιά μας, μπορεί μια μέρα να τον καμαρώσετε πρωθυπουργό”».

«Ξέρω ότι ήταν ένα από τα όνειρά του να ασχοληθεί με την πολιτική από μικρός. Από μικρός είχε έξω από την πόρτα του μια επιγραφή που έλεγε “Μην ενοχλείτε τον πρωθυπουργό”. Ασχολήθηκε άλλωστε, δηλαδή πήγε για κάποιο διάστημα και στο Georgetown ένα καλοκαίρι και σπούδασε και εκεί πέρα goverment και management και όλα αυτά και βέβαια συνέχισε τις σπουδές του. Υπήρξε και στην προεκλογική εκστρατεία του νυν προέδρου των ΗΠΑ.

Είναι αληθινός, είναι διάφανος και αγαπάει τον τόπο του και θέλει να τον βοηθήσει, θέλει να βοηθήσει την κοινωνία, τους ανθρώπους, για μια καλύτερη ζωή για ένα καλύτερο αύριο. Δηλαδή αυτό βγαίνει μέσα από την ψυχή του, δεν είναι η δόξα, είναι ότι θέλει πραγματικά να βοηθήσει την πατρίδα του να πάει πολύ καλύτερα από ότι πηγαίνει και να βοηθήσει όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που είναι πώς να το πω, αναξιοπαθούντες, που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Δεν μιλάμε καθημερινά, αλλά έστω και με μηνύματα όταν έχει το χρόνο μας λέει ότι είναι καλά και κάνει τον αγώνα του. Δύσκολο αγώνα διότι βάλλεται από ό,τι έχω ακούσει και από τα διάφορα κανάλια και λοιπά. Έχε αναλάβει ένα δύσκολο αγώνα, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα πετύχει. Πιστεύω σε αυτόν», συμπλήρωσε η Λία Κασσελάκη.

Ακολουθεί ο διάλογος του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Στέφανο Κασσελάκη μετά την προβολή των δηλώσεων της μητέρα του δεύτερου:

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτά είπε η μητέρα του προέδρου, του κ. Στέφανου Κασσελάκη.

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Υπάρχει κάτι που δεν είναι ακριβές σε αυτά που είπε. Η πόρτα μου όταν ήμουν μικρός δεν έλεγε «Χτυπάτε την πόρτα του πρωθυπουργού», έλεγε «Χτυπάτε την πόρτα του κυνολόγου και πρωθυπουργού Στέφανου Κασσελάκη».

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Κυνολόγου» με «υ».

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Με «υ», δηλαδή ότι ήξερα όλες τις ράτσες των ζώων, δηλαδή αυτή η φιλοζωία από τότε ήταν. Με αυτή τη σειρά μάλιστα και μπορώ να σας πω ότι ισχύει και σήμερα αυτή η σειρά.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ήταν η πολιτική πάντως από τα παιδικά χρόνια στο μυαλό, στη σκέψη σας, ή όχι;

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ήταν.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Και από τα κείμενα πάλι, για να γυρίσω εκεί στα 24-25…

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: 19 και 24 αλλά τέλος πάντων.