Τις αποχωρήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από το κόμμα σχολίασε το πρωί της Δευτέρας (13/11) ο βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης. Όπως τόνισε «ήταν αναμενόμενες» ενώ μιλώντας για τις εκφράσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί «5ης φάλαγγας» δήλωσε πως είναι «σκληρές αλλά δείχνουν την πραγματικότητα».

Μιλώντας της ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ο Ευάγγελος Αποστολάκης σημείωσε πως «οι εντάσεις είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο και είχαν δημιουργηθεί τέτοιες αποστάσεις που ενδεχομένως να μην μπορούσαν να γεφυρωθούν».

«Σκληρές οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος αλλά ήταν στην κατεύθυνση του ποια ήταν η πραγματικότητα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης αναφερόμενος ιδίως στην έκφραση περί «5ης φάλαγγας» που χρησιμοποίησε.

«Ο κόσμος περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξασκήσει τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης»

Παράλληλα ο Ευάγγελος Αποστολάκης πρόσθεσε πως ο κόσμος περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξασκήσει τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μια κυβέρνηση η οποία υπάρχει και κινείται χωρίς αντίπαλο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μείνει άλλο, ενώ πρόσθεσε πως όσοι έχουν μείνει μέσα στο κόμμα το «πονάνε», θέλουν να επιβιώσει, να διατηρήσει τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να έχει προοπτική για κυβέρνηση και θα δουλέψουν γι’ αυτό.

Αναφερόμενος στα στελέχη που αποχώρησαν σχολίασε πως «ο καθένας έχει την άποψή του. Αυτοί που έφυγαν θεωρούν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν με τις θέσεις του κόμματος και διαχώρισαν τη θέση τους».

Θέμα ηθικής χαρακτήρισε ο κ. Αποστολάκης το ζήτημα των εδρών που κρατάνε οι αποχωρήσαντες από το κόμμα αφού όπως τόνισε σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος πρέπει να τις παραδώσουν.